Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Save the Date: Kennismaking Brussel op 22 en 23 mei 2018

mei 22 @ 15:00 - mei 23 @ 17:00

Geachte heer/mevrouw,

Iedere dag staan er wel berichten in de krant over Europees beleid dat het mkb raakt: nieuwe BTW-regels, digitalisering, consumentenbeleid, machtsverhoudingen in de voedselketen, plafonds voor cash betalingen, steun van de Europese Investeringsbank voor  mkb-investeringen. Besluiten in Brussel hebben directe gevolgen voor ondernemers. Soms zijn die positief (er komt bijvoorbeeld geen data privacy officer voor kleine bedrijven), soms ook negatief (denk maar aan de pulskorvisserij).

Voor ondernemers is het daarom onmisbaar om in Brussel aanwezig te zijn en goede contacten te hebben. Alleen zo kan onze lobby effect hebben. Maar hoe werkt onze lobby in Brussel nu eigenlijk? Wat doet de Europese Unie voor ondernemers? Welke kansen biedt de EU? Welke onderwerpen spelen nu, en zijn die van belang? En hoe kunnen we daar dan op tijd invloed op uitoefenen? Wat kan ons Brussels kantoor daarbij voor u betekenen?

Om al die vragen met u en een aantal Nederlandse vertegenwoordigers in Brussel te bespreken nodigen wij u graag uit voor een interessante kennismaking met hoe Brussel feitelijk werkt. Op dinsdag 22 en woensdag 23 mei organiseren wij voor u een programma met een flinke groep leden van MKB-Nederland. We zullen in gesprek gaan met partijen die onmisbaar zijn in de Nederlandse ondernemerslobby. Zo brengen we een bezoek aan de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, spreken we met Nederlandse leden van het Europese Parlement en met sleutelfiguren uit de Europese Commissie (het dagelijks bestuur van de EU) en met de Europese MKB koepel UEAPME. Uiteraard maken we er ook twee gezellige dagen van met uitgebreid gelegenheid om onderling kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Wilt u s.v.p. deze twee dagen reserveren in uw agenda (incl. overnachting) en uw deelname bevestigen via deze link.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Paula van Ameijden via p.vanameijden@mkb.nl.

Met vriendelijke groet,

Leendert-Jan Visser
Directeur MKB-Nederland

Gegevens

Begin:
mei 22 @ 15:00
Einde:
mei 23 @ 17:00

Locatie

Brussel
Archimedestraat 5
Brussel, B-1000 België
+ Google Maps