Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De nieuwe Defensienota en de rol en kansen voor de NL economie

mei 15, 2018 @ 18:30 - 20:30

Gratis
Foto: Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid

Inleiding en achtergrond

Eind maart presenteerde het kabinet de nieuwe Defensienota. Defensie zal extra gaan investeren in menskracht en in materieel voor een versterkte en adaptieve krijgsmacht. Zo kan Nederland beter inspelen op de internationale geopolitieke ontwikkelingen die onvoorspelbaarder en complexer zijn geworden.

Het Nederlandse bedrijfsleven wil hierin graag samenwerken met Defensie. Veiligheid en stabiliteit zijn voor een open economie als Nederland van vitaal belang. Maar bovendien hebben Nederlandse bedrijven veel kennis en innovatie in huis en kan dit bestaande en nieuwe werkgelegenheid creëren.

De vraag hoe Defensie en bedrijfsleven elkaar kunnen versterken staat centraal op deze bijeenkomst. Welke veiligheids- en economisch belangen spelen er? Welke mogelijkheden voor innovaties op militair en civiel gebied dienen zich aan? Zijn er innovatieve vormen van samenwerking mogelijk? Wat kan de betekenis zijn voor de exportpositie van Nederland? Is er sprake van een level playing field op deze markt?

De defensienota draait niet alleen om materieel, maar vooral ook om mensen. Hoe kunnen bedrijfsleven en Defensie samenwerken als het gaat om loopbaanperspectief van mensen.

De bijeenkomst in het kort

Tijdens de bijeenkomst op 15 mei zal Minister Bijleveld van Defensie spreken. Ook zal de heer Arend Jan Boekesteijn zijn visie op deze vraagstukken geven en gaan we in gesprek met Tweede Kamerleden. De bijeenkomst wordt geleid door Rens de Jong als dagvoorzitter.

Samen met Bouwend Nederland, Bovag, FME, Koninklijke Metaalunie, Nederland ICT, NIDV en TLN nodigen MKB-Nederland en VNO-NCW u graag uit voor deze bijeenkomst.

Programma

18.00 uur Inloop met hapje en drankje
18.30 uur Opening
20.30 uur Afsluiting en borrel

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link.

Gegevens

Datum:
mei 15, 2018
Tijd:
18:30 - 20:30
Kosten:
Gratis

Locatie

De ‘Malietoren’
Bezuidenhoutseweg 12
Den Haag, 2594 AV
+ Google Maps