Golfen is (net)werken

Golfsport
De golfsport wordt al jaren door het bedrijfsleven omarmd, getuige de vele sponsorborden op en rond de golfbaan. Een ronde golf met een relatie betekent quality time met aandacht voor elkaar. Een ronde golf kost twee tot vier uur afhankelijk van het aantal holes dat je loopt. Er is wel een trend merkbaar om na 9 holes te stoppen. Dan heb je het plezierige gehad en kan je over gaan tot het zakendoen aan de bar van het clubhuis.

Tijdens een golfronde leer je nieuwe relaties beter kennen. Is iemand een vechter, een doorzetter of juist flexibel en meegaand? Bij een goede of verkeerde slag kun je de eigen karaktereigenschappen maar moeilijk verbergen. Zo weet je dus wat je aan iemand hebt. Bestaande relaties kun je verdiepen door een competitief element aan een ronde toe te
voegen.

Bedrijvengolfcompetitie
De gebruikelijke bedrijvencompetitie bij de golfclubs is een bron voor nieuwe contacten, nuttige gesprekken en vooral plezier. Op Golfbaan Kromme Rijn in Bunnik komen maandelijks meer dan 50 ondernemers bij elkaar om zich te meten met de uitdagingen van “rough” (hoog gras), “bunkers” (zandbak), snelheid van de green (het gras rond de vlag) en andere obstakels door de baan. De prijsuitreiking is vaak het hoogtepunt van zo’n golf-middag die steevast eindigt met een borrel en een twee-gangen-diner.

Ontspanning
Het golfspel wordt vaak omschreven als een sport om te ontspannen. Een soort buitenyoga noem ik het zelf weleens. Bewezen is in ieder geval dat het verstijven of aanspannen van bepaalde hand- en armspieren, veel nadenken over een slag en een verkrampte houding niet leiden tot een mooie golfslag of een goed resultaat. De ondernemer (golfer) is gebaat bij ontspanning, loslaten, tot rust komen en beweging. Alles komt samen tijdens een ronde in de prachtige natuur die Golfbaan Kromme Rijn te bieden heeft.

Over mij
Mijn naam is Thomas Kahnt en ik ben sinds 2014 als directeur werkzaam op Golfbaan Kromme Rijn. Mijn achtergrond is de internationale hotellerie. Gastvrijheid zit mij in het bloed en ik sta voor een professionele dienstverlening.

Voor alle vragen omtrent (bedrijven)golf kunt u bij mij terecht. Van een kennismaking met de sport in de vorm van een clinic of GVB- cursus tot een bedrijfslidmaatschap of golfdag voor uw onderneming.

Ik ben bestuurslid geworden van MKB-Utrecht omdat wij tot op heden onze focus hadden in het Heuvelrug gebied en ik graag een bijdrage lever aan het verbeteren van het regionale ondernemersklimaat.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *