Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anders kijken, anders doen: UWV inspiratiedag

november 5, 2019 @ 11:30 - 17:00

Geachte relatie,

Graag nodigen wij u uit om op 5 november deel te nemen aan de UWV inspiratiedag in De Woonindustrie, Nieuwegein. Deze dag wordt speciaal voor u als werkgever georganiseerd.

In de veranderende arbeidsmarkt wordt het vinden van het juiste personeel steeds lastiger. Dit vraagt om een andere aanpak. Tijdens het programma willen wij u inspireren om anders te kijken naar de werving en inzet van personeel nu en in de toekomst. En brengen wij u op een andere manier in contact met werkzoekenden. Wat is hun ambitie, motivatie en talent? Door u gezamenlijk te buigen over verschillende onderwerpen, opdrachten of vraagstellingen maakt u op een andere wijze kennis met potentiële kandidaten en hun talenten.

Rob Witjes is hoofd van arbeidsmarktinformatie bij UWV WERKbedrijf en is regelmatig in de media. Onder zijn verantwoordelijkheid verschijnen veel publicaties over de stand van de arbeidsmarkt. Volgens Rob hebben we last van een “mismatch-complex” en is het van belang, dat zowel werkgevers als werkzoekenden ‘anders kijken’ en vervolgens ‘anders doen’. Hij neemt u in deze sessie mee waar de krapte op de arbeidsmarkt het grootst is en welke oplossingen er zoal zijn om deze krapte te lijf te gaan.

Loes de Volder is eigenaar van MamaLoes. Het eerste bedrijf in Nederland dat via het grensverleggende concept van Open Hiring nieuwe medewerkers aanneemt. Open hiring houdt in dat kandidaten geen sollicitatiegesprek hebben en dat er niet naar hun cv en arbeidsverleden wordt gekeken. Als ze maar gemotiveerd zijn en zelf denken het werk aan te kunnen. In een interactieve sessie neemt Loes u mee in hoe open hiring werkt in de praktijk. Door het vertellen van haar ervaringen en het beantwoorden van vragen deelt zij haar kennis graag met u.

Cabaretiers Rob Urgert & Joep van Deudekom, bekend van o.a. De Kwis van Paul de Leeuw, sluiten de dag af met hun nieuwe theatershow. Zij geven op humoristische wijze inzicht in het nut van verbinding. Dit doen ze aan de hand van voorbeelden uit de wetenschap, het verleden en deze moderne tijd. 

Programma:
11:45-12:15: Inloop en lunch
12:15-13:00: Interactieve Sessie Rob Witjes en Loes de Volder
13:15-15:00: Ontmoet nieuwe talenten. Dit zal op een zeer verrassende wijze gebeuren.
15:15-16:00: Theatershow Rob Urgert en Joep van Deudekom
16:00: Borrel

Aanmelden kan via deze link.

Gegevens

Datum:
november 5, 2019
Tijd:
11:30 - 17:00

Locatie

De Woonindustrie Nieuwegein
Symfonielaan 1
Nieuwegein, Symfonielaan 1 3438 EW
+ Google Maps