Oxipack, successful new kid on the block

Ruim 5 jaar geleden startte het avontuur van Oxipack. Met ruim 35 jaar ervaring in het testen van verpakkingen in de koffie-industrie kwam een droom tot realisatie. Die droom was, en is nog steeds een einde te maken aan de destructieve inspectie van verpakkingen in (onder andere) de voedingsmiddelen industrie. In veel gevallen wordt nog steeds de “fietsband methode” gehanteerd of een verpakking lek is, als er belletjes uit de verpakking komen is de verpakking lek. De verpakking wordt nadat hij onder water is geweest in principe weggegooid onafhankelijk of deze lek is of niet. Oxipack produceert en ontwikkelt oplossingen die daar een einde aan maken. Dus geen vernietiging van goede producten meer en een enorme toename van het aantal testen direct gedurende het productieproces. Dat spreekt de wereld aan want grote namen als Jacobs Douwe Egberts en Nestlé tonen hun vertrouwen in hen door het gebruik van Oxipack’s apparaten in hun productie over de hele wereld.

Inmiddels werken er 9 mensen in het nieuwe kantoor in Houten. Op de vraag ‘waarom Houten?’ komt een bekend antwoord. De regio Utrecht ligt centraal  voor leveranciers en klanten en er is beschikking over goed opgeleide mensen. Dat laatste wordt inmiddels wel een zorgenpunt. Het wordt knap ingewikkeld om mensen met de juiste opleiding te blijven vinden. Komend jaar zijn er weer vier nieuwe collega’s nodig om de groei op te kunnen vangen. Er is behoefte aan vakmensen met een Mbo-opleiding mega- en/of elektronica (heb je interesse bel Oxipack, www.oxipack.com). Of dat gaat lukken is nog wel de vraag, zegt Serge Smit. Daarnaast is er ook een wens voor 3 á 4 stagiaires.

Als MKB Utrecht herkennen we noodkreet van Oxipack. Technisch goed opgeleide mensen zijn schaars en worden steeds schaarser. Het bedrijfsleven heeft sterk het gevoel dat hun wensen en ideeën geen gehoor vinden. Grote ondernemingen lossen dat op door eigen bedrijfsopleidingen te starten. Een bedrijf als Oxipack is daar nog te klein voor. Als MKB Utrecht willen we kijken of daar niet iets aan kunnen doen in 2018. Serge Smit is daar blij mee, voor hem een van de reden om lid te zijn van MKB Nederland. Bent u ook op zoek naar technisch opgeleide medewerkers in de regio Utrecht? Laat dat dan weten en neem contact op met MKB Utrecht. Een van onze voornemens voor 2018 is om de vraag naar goed opgeleide medewerkers beter ingevuld te krijgen. Leden van MKB Utrecht mogen dat verwachten want zonder goede medewerkers kan je als bedrijf niet succesvol zijn. En succesvolle ondernemingen is waar we als MKB Utrecht voor staan.

Voor Oxipack was 2017 een prachtig jaar, voor 2018 staat een verdubbeling van de omzet als ambitie. Wij wensen hen en alle andere ondernemingen in onze regio daar ontzettend veel succes bij en staan klaar om waar mogelijk een helpende hand te bieden.

Door | 26-01-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *