Provincie Utrecht ondersteunt zon op bedrijfsdaken

De provincie Utrecht wil ondernemers in de provincie Utrecht ondersteunen bij het verduurzamen van hun vastgoed, onder andere door het installeren van zonnepanelen te stimuleren. Dit doet de provincie Utrecht onder andere door samen te werken met Stichting Energieke Regio, die onafhankelijk advies verstrekt.

Onafhankelijk advies zonnepanelen 

De provincie Utrecht brengt de service MijnZonadvies van Energieke Regio onder de aandacht bij ondernemers: het laten onderzoeken of zonnepanelen aantrekkelijk zijn en de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen.

150 gratis quickscans voor bedrijven met een dak groter dan 100 m2

De provincie Utrecht biedt, voor 150 bedrijven in de provincie Utrecht, gratis en vrijblijvend een eerste verkenning aan over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw bedrijfsdak. Na aanmelding krijgt u van Energieke Regio een uitgebreide factsheet met op maat gemaakte uitleg over de (on)mogelijkheden en financieringsopties. Ook kan de factsheet telefonisch of via videobellen worden doorgesproken en kunnen uw vragen worden beantwoord. Deze quickscans kunnen per direct worden aangevraagd via: www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken

Subsidie voor een collectieve verduurzamingsaanpak                                                                                       

Een verduurzamingsaanpak waarbij ondernemers samen stappen zetten om energie te besparen of duurzaam op te wekken, heeft verschillende voordelen voor bedrijven. Zij kunnen gezamenlijk en dus goedkoper expertise inkopen om hen te ondersteunen, maar ook bij het uitvoeren van de maatregelen kunnen inkoopvoordelen behaald worden. Ook de overige ondersteuning zoals aanvragen van landelijke (SDE++) subsidies kan op deze manier goedkoper geregeld worden. Dit kan interessant zijn voor bedrijventerreinen maar ook voor andere samenwerkende bedrijven. De provincie Utrecht biedt subsidie voor de ondersteuning en onderzoeken voor een collectieve verduurzamingsaanpak. Daarmee kan 50% van de kosten worden gedekt tot een maximum subsidiebijdrage van € 50.000,-. De subsidieregeling is vanaf 1 oktober 2020 te vinden via: www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken.

Tenslotte staan op: www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken nog andere maatregelen, waarmee bedrijven ondersteund kunnen worden bij het verduurzamen. Denk daarbij aan het verhuren of beschikbaar stellen van een bedrijfsdak aan een lokale energiecoöperatie zodat deze er zonnepanelen op kan plaatsen. De contactgegevens van het Energiefonds Utrecht staan op deze website, zodat bedrijven die investeringen willen doen in duurzame maatregelen contact met het Energiefonds Utrecht kunnen opnemen over financieringsmogelijkheden.

Inschrijven subsidie op 24 november 2020 van start

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft € 5 miljard SDE-subsidie beschikbaar en de inschrijvingsronde voor het najaar van 2020 gaat van start op 24 november 2020. Bij deze subsidie geldt ‘op = op’, dus is het zaak om er snel bij te zijn! Energieke Regio kan uw onderneming of organisatie begeleiden met een onafhankelijk advies over uw situatie en hulp bij de aanvraag van deze subsidie.

Komt u in aanmerking?  

Wilt u weten of uw onderneming of organisatie in aanmerking komt voor de SDE-subsidie? Bekijk dan de website: www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken. Aanmeldingen t/m 10 november 2020 kunnen dit jaar nog mee voor de SDE ++ aanvraag. Als u wat langer wilt nadenken, is het later ook nog mogelijk om een advies aan te vragen en mogelijk volgend jaar voor een SDE-subsidie in aanmerking te komen.

Op www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken vindt u meer informatie over andere mogelijkheden voor ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijf in de provincie Utrecht.

Vragen?                                                                                                                                                                     

Bij vragen kunt u contact opnemen met projectmanager Robin Koppers van de provincie Utrecht via email: robin.koppers@provincie-utrecht.nl.

Afbeelding: Adobe Stock

Door | 18-09-2020 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *