Kwaliteit bouwen voor de voedingsmiddelenindustrie

Précon Food Management BV is in 1993 opgericht en is in 1997 overgenomen door directeur Jan Moggré. Op termijn zal mede-eigenaar Marcel Tijhuis het bedrijf geleidelijk overnemen. Zij leiden het bedrijf vanuit hun passie voor de ‘food industry’.

Précon Food Management BV werkt in heel Nederland met Bunnik als thuisbasis. Précon Food Consultants werkt vanuit Hasselt in heel België. Daarnaast worden buiten Europa meerdere projecten uitgevoerd. De focus van de activiteiten is gericht op kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid.

Met circa 90 gespecialiseerde goed opgeleide medewerkers is Précon vanuit Bunnik dagelijks bezig de levensmiddelenindustrie en de retail te ondersteunen. Dit doen ze op de gebieden van de beheersing van hygiëne, (voedsel)-veiligheid van consumenten-producten en door het leveren van de beste kwaliteit daarvan waarin de aspecten gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Het streven is maximale klantentevredenheid en werknemer tevredenheid.

Typische klanten zijn producenten en verpakkers van levensmiddelen voor mens en dier. Zowel MKB-ers als grote internationaal opererende bedrijven maken gebruik van deze diensten. Daarnaast wordt de retail ondersteund met het voldoen aan de zeer uitgebreide wet- en regelgeving op het gebied van de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van levensmiddelen. ‘’Onze medewerkers werken voor een steeds groter wordende klantenkring op een stimulerende en innovatieve wijze aan het verbeteren van de veiligheid van hun processen. Daartoe zijn ze gemotiveerd omdat wij veel aandacht besteden aan het continu verbeteren en innoveren van de ‘best practices’ op onze vakgebieden’’, aldus Jan Moggré.

Naast bovengenoemde activiteiten in Europa wordt, veelal in opdracht van overheden, gewerkt aan projecten in Afrika en Azië. Deze zijn gericht op het verbeteren van voedselveiligheid wetgeving en voedselveiligheid toepassingen in de industrie.

Daarnaast heeft Précon een opleidings- en trainingsactiviteit waar professionele trainers doorlopend bezig zijn het gedrag en de vaardigheden van medewerkers van klanten te ontwikkelen zodat zij optimaal kunnen bijdragen aan hun productkwaliteit en klantentevredenheid. Ook is in Bunnik een innovatief e-learning ontwikkelteam actief dat via een specifieke e-learning portal e-trainingen beschikbaar stelt welke, indien gewenst, op maat kunnen worden gemaakt. Meer dan 350 klanten maken daar doorlopend gebruik van om hun medewerkers goed opgeleid te houden voor hun dagelijkse taken.

Recent is een octrooi toegekend voor de door Precon ontwikkelde, verbeterde methode voor het bepalen van een HACCP risico analyse en HACCP beheersplan. Op basis van meer dan 20 jaar HACCP implementatie ervaring konden Préconners tot een ontwikkeling van een methode komen die uniek is in de wereld en die hun klanten in staat stelt voorop te lopen in het toepassen van de HACCP aanpak voor de beheersing van voedselveiligheid.

De toegevoegde waarde van het lidmaatschap van MKB-Utrecht zit hem volgens Jan voornamelijk ‘’in het belang om ons als bedrijf in onze dagelijkse omgeving te profileren, onze stem te laten horen in de wereld van onze thuisbasis en met medeondernemers gevoel te blijven houden voor de ontwikkelingen van al de omstandigheden die voor ons als praktijk belangrijk zijn’’.

Door | 31-10-2017 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *