Nieuwsbrief #3: Veilig Zakelijk Internetten

Beste ondernemer,

Om het risico van datalekken en hacks te verkleinen, zijn er drie dingen die u kunt doen, ongeacht de grootte of aard van uw bedrijf. Zo is het regelmatig maken van een back-up een eenvoudige maatregel die u ervan verzekert dat uw bestanden naar een veilig plek gekopieerd zijn. Mocht het nodig zijn, dan kunt u verloren gegane data weer terugzetten.

Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse mkb-ondernemers een firewall en antivirussoftware op zijn systemen heeft. Het gevaar dat de onderzoekers signaleren is dat deze systemen vaak niet up-to-date zijn en daardoor kwetsbaar voor hacks. Regelmatig updaten is dus noodzakelijk.

Tot slot denkt u goed na over de bescherming van uw data, zeker in het licht van de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming die in mei van kracht wordt. Want uiteindelijk is dat waar alle cybercriminelen achteraan zitten: informatie. De beveiliging van de meeste ondernemingen lijkt op de Tower of London. Een enorm dikke muur met allemaal bewakers en daarachter nog een relatief onneembare vesting. Maar eenmaal binnen liggen de kroonjuwelen zo voor het grijpen, terwijl die het meest kostbaar zijn. De bescherming moet zich dus richten op die kroonjuwelen: uw data. Zorg dat alles wat u qua data na aan het hart ligt, versleuteld wordt. Dan maakt het niet zoveel uit waar ze zich bevinden. Zelfs in handen van cybercriminelen is het dan onbruikbaar.

Weet u wat u allemaal kunt doen en heeft u voldoende maatregelen genomen om uw data en IT-omgeving tegen cybercriminelen te beschermen? Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Welke technologische beveiliging is onmisbaar voor een mkb’er?
Cybercriminelen zoeken naar bekende lekken om bij organisaties binnen te komen. Wat kunt u doen om het ze zo moeilijk mogelijk te maken? Lees hier welke minimale security onmisbaar is voor u als ondernemer.

Het belang van een goede, regelmatige back-up
Met een back-up kunt u belangrijke gegevens herstellen wanneer ze beschadigd raken of gegijzeld worden door ransomware. Hoe maakt u een back-up en waar bewaart u deze?

Waarom encryptie cruciaal is voor een ondernemer
Het versleutelen van gegevens zorgt ervoor dat alleen degene met de juiste sleutel toegang heeft tot die informatie. Het beschermt privacygevoelige data en maakt uw bedrijfsinformatie waardeloos in handen van een hacker.

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

Door | 23-03-2018 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *