Hulp bij verzuim voor mkb-ers

‘Ik zit natuurlijk regelmatig met werkgevers aan tafel over verzuim. Aan het woord Edwin van Vliet Accountmanager van SAZAS verzekeraar en verzuimspecialist voor het MKB. ‘Elke werkgever is tegelijkertijd ook ondernemer en bezig met de ontwikkeling en groei van zijn bedrijf. Verzekeren is voor veel werkgevers een noodzakelijk kwaad. Logisch ook. Wat ik merk als ik verder praat met werkgevers is dat zij wel van alles aan hun hoofd hebben. Bijvoorbeeld over het ziek zijn in relatie tot de bedrijfscontinuïteit. Wat moet er worden geregeld als iemand ziek is? Hoe los je het op als iemand langer ziek blijft? Want het werk moet wel gedaan worden. En met ouder personeel. Hoe zorg je dat werknemers ook op oudere leeftijd gezond aan het werk kunnen blijven? Dat zijn allemaal uitdagingen waar een werkgever mee te maken heeft. En niet te vergeten alle wet- en regelgeving die over werkgevers wordt uitgestort en waar de werkgever maar ‘chocolade’ van moet zien te maken. Dat is best ingewikkeld en veel soms.

Gelukkig kunnen wij als SAZAS daar goed bij helpen. We zijn een verzuimverzekeraar, maar in de eerste plaats vooral verzuimspecialist. Wij helpen ondernemers in de praktijk. Door uitleg te geven aan complexe wet- en regelgeving, we bieden hulp als iemand langer ziek blijft door onze WIA-specialist. Maar ook preventief. Als iemand stress heeft bijvoorbeeld. Wat doe je dan? Hoe ga je daarover in gesprek? Daar helpen we bedrijven bij. En natuurlijk ook met het omlaag brengen van de verzuimkosten. Ik geloof echt dat je toegevoegde waarde daar zit waar je ondernemers het beste kunt helpen. Kijk, de kracht van de MKB-ers is dat ze wendbaar zijn. Tegelijkertijd maakt dat elk bedrijf ook kwetsbaar. Je bent minder groot in omvang. Eén of meerdere zieken in het bedrijf treft je bedrijf dus keihard. De uitdaging is dus groter, maar het belang van gezond personeel is juist voor elk MKB- bedrijf groter.

Verzuim kost teveel

‘Wat kost verzuim dan? In Nederland kost een verzuimdag gemiddeld zo’n 250 euro. Dat is best een hoop geld. Die kosten lopen snel op als iemand langer ziek is. De werkgever is natuurlijk verplicht het loon door te betalen en uiteraard moet het werk wel gedaan worden. Dat betekent dat er iemand ingehuurd moet worden of een andere werknemer moet extra uren maken. Dat moet allemaal wel betaald worden en zo lopen de kosten op. Laat staan als iemand langer ziek is of er meerdere mensen ziek zijn.

U zult mij de eerstkomende tijd meer zien

U zult mij de eerstkomende tijd wat vaker zien op netwerkbijeenkomsten. Spreek me gerust aan. Met al uw vragen over verzuim of preventie. Of stress op de werkvloer. Want wist u dat het de nummer 1 ziekteveroorzaker in het MKB is en dat het gemiddeld 262 kalenderdagen duurt voordat iemand weer terug aan het werk als een werknemer zich echt ziekmeldt met een burn-out? Dat kost teveel. Gelukkig is er veel wat u kunt doen om dat te voorkomen. Daar help ik graag bij. Zie ook de link voor het ‘whitepaper’: Download whitepaper “Stress op de werkvloer”

Over mij
Ik ben Edwin van Vliet en woon in het prachtige Houten waar het heerlijk wonen is en waar je kunt genieten van het groene klimaat, de ruimte en de rust na een dag hard werken. Ik ben al bijna 36 jaar getrouwd met Gelfke, heb 5 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben regelmatig in de regio Utrecht te vinden; een deel van mijn werkgebied is de provincie Utrecht en Noordoost Nederland.

Ik ben lid geworden van MKB-Utrecht omdat dit dicht bij mijn woonplaats Houten is en ik de bedrijven in de regio Utrecht graag beter wil leren kennen.

Door | 06-04-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *