Nieuwsbrief #5: Veilig Zakelijk Internetten

Beste ondernemer,

Als ondernemer houdt u zich het liefste bezig met uw passie: het leveren van uw product of dienst. Zaken als IT-beheer zijn een noodzakelijk kwaad. Reden voor veel ondernemers om dat uit te besteden. Bijkomend voordeel van uitbesteding is dat het onderhoud en de beveiliging bij een specialist in goede handen zijn.

Technologie wordt steeds complexer, dus veel bedrijven hebben niet langer de kennis in huis om dit zelf te doen. Bovendien is een goede digitale beveiliging cruciaal in onze huidige economie, omdat cybercrime nog altijd toeneemt. Het uitbesteden van gespecialiseerd onderhoud en beveiliging van de IT-omgeving is dan een goede keuze. De kwaliteit die een IT-partner uw organisatie kan leveren is vaak veel beter dan u zelf kunt inregelen. Bovendien is het kostenefficiënter, omdat u zelf niet alle dure investeringen hoeft te doen. En met uw IT-beheer en -beveiliging in veilige handen, kunt u zich weer richten op datgene waar u goed in bent: het leveren van uw product of dienst.

Toch ontkomt u er niet aan om iets van de hoed en de rand te weten. U voert immers het dagelijkse bestuur over uw organisatie en wilt bij uw IT-partner kunnen nagaan of uw netwerk en gegevens inderdaad goed beveiligd zijn. Goed opdrachtgeverschap noemen we dat. Met een aantal vragen en begrijpelijke informatie kunt u zich ervan gewissen dat u een betrouwbare partner heeft gevonden die uw IT-systemen veilig beheert. Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Klik op de volgende links voor meer informatie:

MKB-ondernemingen blijven kwetsbaar voor cybercime
Hoe denken MKB ondernemers over de digitale beveiliging van hun bedrijf en wat doen ze om zichzelf te beschermen tegen cybercriminaliteit? Je vind de verrassende uitkomsten in de nieuwe infographic van VeiligZakelijkInternetten.

Zo besteed je je security uit aan een betrouwbare IT-partner
Technologie wordt steeds complexer dus je wilt het uitbesteden aan een gespecialiseerde partner. Hoe zoek je die en waar let je op bij het aangaan van een overeenkomst?

De veiligheid van je data in de cloud
De cloud kan ook een manier zijn om IT-diensten extern te betrekken. Voor bijvoorbeeld back-ups is de cloud een goed alternatief. Maar hoe veilig is de cloud eigenlijk?

Deze vragen stel je je IT-partner
Je hebt (delen van) je IT-omgeving uitbesteed, maar wilt natuurlijk wel een vinger aan de pols houden. Welke vragen stel je je netwerk- en systeembeheerder? En welke vragen stel je de webdeveloper en hoster?

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

 

 

Door | 03-05-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *