Nieuwsbrief #6: Veilig Zakelijk Internetten

Beste Ondernemer,

Nieuwe ontwikkelingen, zoals het Internet of Things (IoT), bieden het mkb enorme kansen als het gaat om efficiëntere productie en kostenmanagement, maar het kan bovendien fungeren als driver voor het vergroten van de omzet en afzetmarkt. Ook kan het helpen bij het verhogen van de klanttevredenheid.

Onderzoek van de Haagse Hogeschool wijst uit dat 76 procent van de mkb-ondernemers IoT-apparatuur met het internet verbonden heeft. Maar met het toenemende aantal aan internet gekoppelde apparaten, stijgt ook het aantal mogelijkheden voor hackers om uw onderneming kwaad te doen. De veiligheid van deze relatieve nieuwe technologie is een ondergeschoven kindje in de wens apparaten zo snel mogelijk op de markt te brengen. Daardoor kunnen onveilige apparaten door kwaadwillenden gebruikt worden als ingang naar uw organisatie en functioneren als poort om data te stelen of ongeoorloofd af te luisteren.

Mkb-ondernemers staan voor een grote uitdaging, want u moet eigenlijk iedere apparaat met een ip-adres in de gaten houden. Bovendien is er andere beveiligingssoftware nodig en is het cruciaal om inzicht te hebben in wat er op uw netwerk gebeurt en met welke kwetsbaarheden dat gepaard gaat. Onveilige IoT-apparatuur is een regelrechte nachtmerrie voor een ondernemer. Het gevaar zit niet zozeer in de apparaten zelf als wel de ongeautoriseerde toegang die via die hardware naar belangrijke gegevens kan leiden. Wilt u weten hoe het staat met de beveiliging van uw organisatie? Doe dan de gratis risicoscan op www.veiligzakelijkinternetten.nl. Die vertelt u in korte tijd hoe de zaken ervoor staan en wat u met uw IT-partner kunt doen om mogelijke kwetsbaarheden aan te pakken.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Hoe ervaren ondernemers cybersecurity?
Drie ondernemers vertellen over hun ervaringen met cybersecurity. Wat zijn de grootste valkuilen van het ondernemen? En hoe denken ze over de AVG wetgeving? Bekijk hier de video!

De kansen en security-risico’s van het Internet of Things
Het Internet of Things biedt mkb-ondernemers talloze kansen. Van kostenbesparingen tot het aanboren van nieuwe markten. Toch zorgt gebrekkige beveiliging van IoT-apparaten voor zorgwekkende situaties.

Verzeker je tegen cyberrisico’s
Nederlandse ondernemers verzekeren zich nauwelijks tegen de risico’s van cybercrime, terwijl de impact ervan net zo groot kan zijn als een brand.

Profiteer maximaal van de digitalisering; maar wel veilig
Nieuwe trends en ontwikkelingen bieden ondernemers steeds meer mogelijkheden om klanten te bereiken en te bedienen. De cybersecurity van deze technologieën moet bovenaan de prioriteitenlijst staan.  

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *