‘Ondernemers, ga plannen smeden voor start regiodeals’

Nu de zogenoemde regiodeals van start gaan, roepen MKB-Nederland en VNO-NCW ondernemers op om samen met gemeenten en provincies plannen te gaan smeden. De regiodeals, concrete investeringen in projecten zoals bijvoorbeeld CO2-neutrale woningen, aantrekkelijke binnensteden of nieuwe vormen van mobiliteit, moeten ervoor zorgen Nederlandse regio’s een stevige impuls krijgen.

Plannen regiodeals

Voor deze eerste ronde, waarvoor samenwerkende gemeenten, provincies en ondernemers plannen mogen indienen, is 200 miljoen euro beschikbaar. Tot 1 september kunnen er plannen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(RVO). De beste projecten kunnen een bijdrage krijgen tussen de 5 en 40 miljoen euro.

Toekennen bijdragen

Bij het toekennen van de bijdragen wordt gekeken naar de bijdrage aan brede welvaart, de mate van concrete impact op de regio, naar cofinanciering vanuit de regio en in hoeverre zowel publieke als private partijen bijdragen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit coördineert de regiodeals.

Next level

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in het kader van Next Level Bruisende Steden gepleit voor regiodeals, om de regionale economie een impuls te geven, middelgrote steden en regio’s aantrekkelijker te maken en publiek-private samenwerking over gemeentegrenzen heen te bevorderen. In totaal is er nog ongeveer 500 miljoen beschikbaar voor deze regiodeals.

Door | 11-06-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *