Praktische gids: Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona
De laatste persconferentie drukte ons met de neus op de feiten: voorlopig is het einde van de coronacrisis niet in zicht. Dat kan mentaal een impact hebben op uw werknemers. En vergeet uzelf niet. De ervaren (werk)druk kan leiden tot (werk)stress. Dat ligt onder andere aan iemands persoonlijkheid en of iemand genoeg kan “opladen”.
De gevolgen van, en maatregelen tegen het virus raken veel mkb’ers hard. ArboNed, partner van MKB-Nederland, begrijpt dat het zeker nu frustrerend voor u kan zijn als een werknemer zich ziekmeldt in verband met stress. Aan de coronamaatregelen van de overheid kunt u niets doen, maar zelfs in deze ingewikkelde tijden kunt u werkplezier stimuleren en werkstress (helpen) voorkomen. ArboNed heeft daarover een gratis beknopte gids gemaakt met:
- Alles over een goede energiebalans
- Praktische tips om met (werk)stress om te gaan
- Praktijkvoorbeelden van andere mkb’ers
Download de gids hier
In de Week van de Werkstress van 12 tot en met 15 november 2020 is er extra aandacht voor de gevolgen van werkstress.
Meer informatie
Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Dat meldt de organisatie van de Week van de Werkstress. Uit verzuimcijfers van ArboNed blijkt dat u een werknemer met een burn-out gemiddeld 290 dagen kwijt bent. Dat heeft grote impact op uw bedrijf. Kijk hier voor meer informatie over het voorkomen van uitval door werkstress.