MKB-Nederland: Steek ondernemers hart onder de riem

MKB-Nederland roept iedereen op om vrijdag 20 november aanstaande ondernemers massaal een hart onder de riem te steken. Op die dag vieren we voor het vijfde jaar op rij de Dag van de Ondernemer, traditiegetrouw om ondernemers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun lef, inzet en bijdrage aan economie en maatschappij. “Juist in deze moeilijke coronatijd verdienen ondernemers onze steun”, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

De vijfde editie van de Dag van de Ondernemer wordt een andere dan anders. Waar in eerdere jaren ministers, Kamerleden, Europarlementariërs en anderen op grote schaal fysiek bij ondernemers op bezoek gingen en door het hele land talloze activiteiten en bijeenkomsten werden georganiseerd, gaan we dit jaar grotendeels digitaal, aldus Vonhof. “Door de coronamaatregelen moet dat helaas wel. Maar ook online zijn er vele mogelijkheden om ondernemers te laten weten dat we achter hen staan in deze zware tijden en kunnen we deze dag samen ook dit jaar groot maken.”

Ondanks corona is de animo onder bijvoorbeeld ministers, staatssecretarissen en Kamerleden niet minder om een bijdrage aan de dag te leveren. “In tegendeel, zou ik bijna zeggen. Er staat een groot aantal online werkbezoeken gepland.” Ook brancheorganisaties en gemeenten doen net als andere jaren volop mee en ook diverse ambassades hebben zich gemeld.

Doe ook mee!
Vonhof roept zowel organisaties als particulieren op om op 20 november iets voor ondernemers te doen, uiteraard rekening houdend met de RIVM-richtlijnen. Dat kan op vele manieren: met kaartjes, cadeautjes, complimentjes, berichten via sociale media et cetera. Op de website van de Dag van Ondernemer staan ideeën en een toolkit met bijvoorbeeld banners en online kaartjes die hiervoor kunnen worden gebruikt.

Over de Dag van de Ondernemer
MKB-Nederland heeft vijf jaar geleden de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. De organisatie vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop we stilstaan bij de enorme waarde van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we hen bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen, hun creativiteit en innovatiekracht, hun rol als banenmotor en voor hun maatschappelijke bijdrage.

De Dag van de Ondernemer vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal.

Door | 17-11-2020 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *