Van globaal plan naar winstgevend resultaat

Bijna vijf jaar geleden ging Rudolf Liefers als zelfstandig ondernemersadviseur aan de slag, met een focus op het MKB. Daarvoor heeft hij ruim 15 jaar gewerkt als projectleider en managementconsultant bij grote adviesbureaus en deed hij projecten voor vele organisaties en instellingen. Als MKB Winstcoach zorgt hij ervoor dat verbeterplannen van ondernemers concreet worden, zodat de kosten onder controle blijven, de klanten blijven terugkomen en er ruimte ontstaat voor verder groeien en innoveren.

Wat ik in de kern doe is tijd en geld teruggeven aan ondernemers. Tijd en geld die ze goed kunnen gebruiken voor innovaties, vernieuwingen en veranderingen om het bedrijf naar een next level te brengen. De ondernemers waarmee ik samenwerk, zijn vaak druk bezet. Er is een waslijst van zaken die aandacht vragen; nieuwe klanten binnenhalen en behouden, lopende opdrachten succesvol blijven begeleiden, de juiste medewerkers aantrekken, enzovoort, enzovoort. Hierdoor is de ondernemer iets te vaak gedwongen om korte termijn oplossingen te bedenken. Begrijpelijk, maar zo laat de ondernemer wel kansen liggen. Waardoor tijd en geld ongemerkt en onnodig uit het bedrijf wegstroomt.

Onbevangen blik levert vaak vijf tot vijftien procent besparingsruimte op
Met MKB Winstcoach biedt Rudolf de onbevangen blik die met de ondernemer meekijkt. Rudolf helpt ondernemers hun kosten beter te beheersen, hun klanten te behouden en maakt ruimte vrij om te blijven groeien en innoveren. Hij is ervan overtuigd dat er een
samenhang is tussen tijd effectief en efficiënt gebruiken, meer winst overhouden en klanten behouden. De afgelopen jaren ontwikkelde hij een aantal diensten die verbetervraagstukken en groeikansen snel zichtbaar maken. Een van die diensten is de Winstkansenworkshop. Tijdens de workshop gaat Rudolf, samen met de ondernemer, op zoek naar alle winstvreters en winstkansen. Van facilitaire zaken en offertes tot het checken van werkprocessen en inkoopfacturen. Na afloop krijgt de ondernemer een overzichtelijk rapport waarmee hij direct aan de slag kan. Bij veel ondernemers blijkt meestal dat jaarlijks al gauw vijf tot vijftien procent kan worden bespaard.

In actie komen is het geheim: van plan naar resultaat
Voor veel ondernemers blijkt het lastig om die verbeterpunten ook concreet uit te voeren. Volgens Rudolf is het altijd een uitdaging om plannen in succesvolle projecten met positieve eindresultaten om te zetten. Om uit alle mogelijke kansen prioriteiten te stellen. Dat hoeft de ondernemer ook niet zelf te doen. MKB Winstcoach kan sparringpartner zijn, maar kan de verbeterwerkzaamheden ook uitvoeren. Of een combinatie van die twee. Het is maar net waar de ondernemer behoefte aan heeft en zich prettig bij voelt.

Ondernemen, adviseren en wielrennen
Rudolf mag in zijn vrije tijd graag op de racefiets stappen voor een rondje Utrechtse Heuvelrug.  Daarom is hij ook lid van MKB-Utrecht, waar de Heuvelrug doorheen slingert. Een andere motivatie van Rudolf om lid worden van MKB-Utrecht is het grote en boeiende netwerk dat het biedt. ´’Daar hoop ik veel in te kunnen geven, en veel van te leren´’. Hij vergelijkt zijn werk vaak met wielrennen. Een kopman redt het niet in zijn eentje. Om succesvol de top te halen, heeft hij helpers nodig die zorgen dat hij op koers en op temp kan blijven. Rudolf werkt eigenlijk net zoals deze helpers in een professioneel wielerteam en geeft de ondernemer richting, focus en concrete ondersteuning.

 

Door | 28-09-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *