Duurzaamheid, cabaret en muziek tijdens het MKB EnergieKafé i.s.m. Essent

Op woensdag 26 september 2018 organiseerde MKB-Utrecht in samenwerking met Essent het MKB EnergieKafé met duurzaamheid en energiebesparing als voornaamste onderwerpen. Daarnaast was er een optreden van cabaretier Vincent Bijlo en werd er muziek gemaakt door Vincent Bijlo, zijn vrouw Mariska Reijmerink en Afeef. Het evenement vond plaats op Golfbaan Kromme Rijn te Bunnik.

Bij ontvangst werd iedereen hartelijk ontvangen met een biologisch hapje en drankje. De catering was netjes verzorgd door Golfbaan Kromme Rijn in het kader van een duurzame avond. Na een welkomstwoord en introductie van MKB-Utrecht voorzitter Anton Verbunt, was het de beurt aan Bas van den Brenk van Klimaatroute. De boodschap van zijn interactieve presentatie was duidelijk: ‘Iedere MKB-er wil, en kán verduurzamen, beginnende bij energiebesparing’. Voordeel is dat energiebesparing volgens Bas direct kan worden terugverdiend. De voornaamste werkzaamheid van Klimaatroute is het uitvoeren van de zogenaamde EnergieFitScan bij mkb-bedrijven. Uit deze Energiescan ‘rolt’ een overzichtelijke checklist met mogelijkheden, terugverdientijd en acties die volgens de vorig jaar herziene Wet Milieubeheer móeten worden uitgevoerd door mkb-bedrijven. Over dit laatste bleek onder de aanwezigen nog veel onwetendheid te heersen.

Daarna was cabaretier Vincent Bijlo aan het woord met een inspirerend en vermakelijk optreden met onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid in de maatschappij en ondernemen binnen de culturele sector. Ook zijn boodschappen waren duidelijk: cultuur maakt de maatschappij beter omdat de mens er gelukkiger van wordt en is door locale cultuurfestivals ook goed voor de ontwikkeling van het MKB. Ook hij gaf ons mee dat kiezen voor de duurzame route geen keuze meer is, het móet.

De MK-Blues waren een leuke toevoeging aan de avond. Ook hier zat een bijzonder aspect aan. Afeef is een vluchteling uit Syrië en heeft binnen één jaar vloeiend Nederlands geleerd van Mariska. Nu beheren zij samen het social media kanaal ‘Leer Nederlands met Mariska en Afeef’ waar Afeef tolkt in het Arabisch zodat de Nederlandse uitleg van Mariska begrijpelijk wordt, heel ondernemend dus.

De avond werd afgesloten met een biologisch buffet en er werd volop genetwerkt. Ook konden de aanwezigen gratis de EnergieFitScan voor hun bedrijf uitvoeren t.w.v. €500,-. De sfeer was heel gezellig. Kortom, een mooie avond vol ondernemen!

Door | 29-09-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *