Nieuwsbrief #1: Veilig Zakelijk Internetten

Beste ondernemer,

Internet biedt ons fantastische kansen. De digitalisering zorgt ervoor dat je nieuwe producten en diensten kunt ontwikkelen, sneller en beter contact kunt leggen met je klanten en daardoor misschien wel veel meer omzet kunt genereren.

Maar heb je al eens stilgestaan wat de gevolgen zijn als je getroffen wordt door gijzelsoftware (ransomware) of als er privacygevoelige gegevens worden gestolen? Bijna de helft van de Nederlandse mkb-ondernemers heeft hiermee te maken gehad. De financiële gevolgen van cybercrime kunnen enorm zijn, om nog maar te zwijgen van de reputatieschade die op de loer ligt. Wat moet je doen als je bedrijf wordt platgelegd door een hacker, je machines niet meer werken, je orders niet meer kunnen worden gefactureerd en je personeel naar huis kan, omdat de hele IT-omgeving opnieuw moet worden gemaakt?

 

Vooral het midden- en kleinbedrijf is een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen, omdat deze bedrijven vaak minder goed beveiligd zijn. De toename van cybercrime is dan ook het grootst binnen het mkb, en daar hoort uw bedrijf ook bij! Het is dus tijd om uw bedrijf te wapenen tegen cybercriminelen. Een betere beveiliging begint met inzicht in de huidige stand van zaken. Doe daarom de gratis risicoscan op Veilig Zakelijk Internetten. In korte tijd weet u hoe de zaken ervoor staan en kunt u met uw IT-partner eventuele kwetsbaarheden aanpakken.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Klik op de volgende links voor meer informatie:

Welke vormen van cybercrime zijn er?
Een virus kent inmiddels iedereen wel, maar cybercriminelen zitten niet stil en hebben de afgelopen jaren geavanceerde trucjes bedacht om uw onderneming waardevolle data te ontfutselen. Zorg dat u de verschillende vormen kent, zodat u weet hoe u zich ertegen kunt wapenen.

Zo wapen je je tegen cybercriminaliteit
Wist u dat het helemaal niet zo moeilijk is om uw onderneming tegen cybercriminaliteit te wapenen? Er is een aantal maatregelen die u kunt treffen om uw onderneming en waardevolle bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te beveiligen tegen aanvallen van binnen- en buitenaf.

Hoe cybersecure is het mkb eigenlijk?
Hoe staat het eigenlijk met de beveiliging van computers en systemen in het mkb? De Haagse Hogeschool voerde een omvangrijk onderzoek uit en kwam tot een aantal opvallende cijfers.

Veilig Zakelijk Internetten is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Meer informatie of contact via info@veiligzakelijkinternetten.nl.

Door | 16-02-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *