Verhoogde productiviteit door het optimaliseren van werkomgeving, werkplek en werkhouding

Tegenover ons zit Esmée Vermeulen, één van de nieuwste leden van MKB-Utrecht en ergonomisch adviseur en slaaptherapeut van Fixx Ergonomics. Fixx Ergonomics helpt bedrijven bij het besparen op de kosten van het ziekteverzuim en bij het realiseren van een productiviteitsstijging. Deze stijging kan volgens Esmee ‘’zelfs oplopen tot 10% zonder dat de medewerkers daardoor langer of harder moeten werken’’. Het optimaal inzetten en presteren van medewerkers begint volgens Esmée bij een goed ingerichte werkplek. Zo kan het gebruik van een 2e beeldscherm het aantal fouten met ruim 30% verminderen en zorgen voor een productiviteitsstijging van 10-15%.

In de rol van adviseur en slaaptherapeut wordt er door Esmée het meeste plezier gehaald uit het adviseren over hoe fysieke klachten, zoals RSI en rugklachten, op de werkvloer voorkomen kunnen worden. Hierbij ligt haar focus op het aanpassen van de werkplek aan de medewerker en de werkzaamheden. Tijdens een werkplekonderzoek wordt er gekeken of er een mogelijk verband bestaat tussen de (pijn)klachten, de werkplek, de werkhouding en de werkzaamheden. Iedere werknemer krijgt persoonlijke aandacht, wordt nauw betrokken bij het onderzoek en krijgt een persoonsgericht advies met praktische oplossingen die direct kunnen worden toegepast. Ook worden de werknemers bewust gemaakt van hun werkhouding en leren zij hoe zij geheel zelfstandig hun werkplek zo optimaal mogelijk kunnen instellen. Ieder mens uniek, wat vraagt om unieke oplossingen en ‘’dat maakt het werk zo plezierig en divers’’!

De reden dat Esmée lid is geworden van MKB-Utrecht is dat Utrecht (naast Zuid-Holland) het gebied is waar Fixx Ergonomics het meest actief is. ‘’Ik wil graag meer netwerken op een prettige en laagdrempelige wijze’’.

Fixxe groet!

Door | 25-05-2018 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *