DUIC in Zaken #51: Bijna post-corona, hoe gaat het met ondernemend Utrecht?

In de alweer 51e aflevering van DUIC in Zaken wordt er besproken hoe het gaat met ondernemend Utrecht in dit ‘bijna post-corona’ tijdperk. Er werd deze keer gepraat met Mariëlle Wieman van Parkmanagement Lage Weide, Anton Verbunt van MKB Nederland Regio Utrecht en opnieuw met wethouder Klaas Verschuure.

Wieman, Verbunt en Verschuure zijn het eens dat het lijkt alsof ondernemers flexibeler zijn geworden tijdens deze pandemie en alle bijbehorende maatregelen. Ondernemers zijn creatiever geworden en spelen makkelijker in op veranderingen van buitenaf. Er zijn nog wel veel ondernemers die het zwaar hebben en als een deel van de regelingen per 1 oktober verdwijnt, zullen er nog best wat ondernemingen omvallen.

Mariëlle Wieman – Parkmanagement Lage Weide

Wieman geeft aan dat op Lage Weide de Bereikbaarheidsalliantie is gestart. Met deze alliantie wil Lage Weide 5.000 werkenden op Lage Weide van de auto op de fiets krijgen. Hiermee zou de bereikbaarheid van Lage Weide verbeteren. Aanpak van de veel te smalle Demkabrug is wel een vereiste.

Anton Verbunt – MKB Nederland Regio Utrecht

Verbunt vindt het beeld van wat goede en wat minder goede ondernemers zijn, wat troebel geworden door alle coronamaatregelen. Hij beveelt ondernemers die het zwaar hebben aan om contact op te nemen met onze ondernemersvereniging, MKB Nederland Regio Utrecht of de gemeente Utrecht om problemen in kaart te brengen en eventueel op te lossen. Samen komen we er wel uit, is het uitgangspunt.

Wethouder Klaas Verschuure – Gemeente Utrecht

Volgens wethouder Verschuure is het belangrijk voor de Utrechtse economie dat er meer vakmensen komen. Daar opent de gemeente Utrecht een werkloket voor: voor vmbo’ers en mbo’ers die minder dan 40.000 euro verdienen en een carrièreswitch willen. Het loket kan dan helpen bij de omscholing van deze vakmensen. Het werkloket is te vinden op deze website.

Kijk deze aflevering van DUIC in Zaken hier.

Wil je meer afleveringen zien van DUIC in Zaken? Kijk via de playlist DUIC in Zaken op YouTube. Wil je ook een keer aanschuiven bij DUIC in Zaken of heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar diz@duic.nl.

Door | 24-09-2021 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *