Juridische grip op kennis: Terugkoppeling See You in Court bijeenkomst

Op woensdag 13 november waren leden van VNO-NCW provincie Utrecht en MKB-Utrecht te gast bij de Rabobank voor de ‘See You in Court’ bijeenkomst.

Voorafgaande aan de rechtszaak werd er kort stilgestaan bij het project ‘Op weg naar de 100.000 banen’. Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de ‘Banenafspraak’. Als VNO-NCW en MKB-Nederland zetten we hier samen met andere partijen op in, omdat we willen dat iedereen in Nederland mee kan doen. Als ondernemers weten we als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van een succesvol bedrijf. Het aannemen van mensen met een beperking biedt de mogelijkheid om teams te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers. Voor meer informatie ga naar www.opnaarde100.000banen.nl.

Juridische grip op kennis

Bij de ‘See You in Court’ bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Ventoux Advocaten en Benvalor, stonden ondernemers voor het bankje. Het verhaal? Juridische grip op Intellectueel Eigendom. “Kennis is je kapitaal. Met kennis maak je producten en diensten, het is dan ook belangrijk om grip te houden op je kennis”, introduceert Susan Kaak, advocaat intellectuele eigendomsrecht en ICT-praktijk bij Ventoux, de rechtszaak. Deelnemers speelden de rol van producent, concurrent, investeerder of rechter. Samen met de advocaten van Ventoux en Benvalor bereidden de ondernemers de pleidooien voor en presenteerden dit (gepassioneerd) aan de groep van rechters.

Al met al een leuke maar vooral leerzame bijeenkomst over hoe je je intellectueel eigendom kunt beschermen en hoe het is om in de rechtbank te staan! Meer weten over het beschermen van intellectueel eigendom? Of over Ondernemingsrecht? Ga naar: https://www.ventouxlaw.com/ of https://www.benvalor.com/nl/

Benieuwd naar de gepassioneerde pleidooien? Bekijk hier de foto’s:

 

Door | 04-12-2019 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *