“Jurist zijn is ook ondernemen”

Naast het feit dat het advocatenkantoor Benvalor zelf ook een MKB-onderneming is en de advocaten daarom goed snappen waar je als ondernemer tegenaan loopt, ziet Okkie Millaard, advocaat arbeidsrecht en huurrecht bij Benvalor, binnen de uitoefening van zijn beroep ook andere paralellen met het ondernemerschap.

Je kunnen verplaatsen in de klant, een echt partnership aangaan voor de lange termijn, ontzorgen en uit handen nemen van zakelijke meningsverschillen zijn zaken die Okkie aanhaalt als belangrijke speerpunten bij het bijstaan van zijn cliënten. Dat is voor een advocaat niet anders dan voor een ondernemer. Op het moment dat zijn cliënt een probleem heeft en meent in zijn recht te staan, is het aan zijn advocaat om alle schaakstukken op het bord in de gaten te houden en er zo mogelijk voor te zorgen dat de verhoudingen tussen partijen goed blijven. ‘Het doel is en blijft om op een respectvolle manier met de wederpartij tot een oplossing te komen. Partijen komen elkaar immers in de toekomst altijd weer tegen in de netwerken in en rondom Utrecht’, aldus Okkie Millaard.

Benvalor is een advocatenkantoor met elf juristen, met name gespecialiseerd in het recht dat voor de ondernemer van belang is. Naast ondernemingsrecht zijn dan huurrecht, arbeidsrecht en (fiscaal) erfrecht. De insteek is pragmatisch; de ondernemer heeft een probleem en dat moet zo efficiënt en effectief mogelijk opgelost worden. Hierbij heeft Benvalor het doorgronden van de onderneming en de ondernemer hoog in het vaandel staan. Benvalor hecht er aan een goede band op te bouwen met haar cliënt. Er is daarom veel oog voor persoonlijke verhoudingen. Om tot een oplossing van het probleem te komen is het soms ook nodig om de cliënt een spiegel voor te houden en met elkaar de realistische inschatting van zaken door te nemen. Dat kan alleen als de contacten goed zijn en er een vertrouwensband is. Hier wordt veel tijd in geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de vorm van een bedrijfsbezoek. ‘Heel leerzaam en mooi om de cliënt te horen over zijn of haar passie’, vertelt Okkie.

Het lidmaatschap van MKB-Utrecht is dan ook bijna een vanzelfsprekendheid. Hiermee wordt onder andere invulling gegeven aan de wens om dichtbij en betrokken te zijn bij de MKB-ers in Utrecht en omgeving en ondernemers te leren kennen tijdens de MKB-bijeenkomsten.

Zie voor meer informatie over het kantoor: http://www.benvalor.com/nl/

Vragen aan Okkie Millaard? Millaard@benvalor.com

Door | 16-05-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *