Terugkoppeling kennissessie over de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ op 20 januari 2020 in Bunnik

Op maandag 20 januari 2020 waren de leden van MKB-Utrecht en VNO-NCW provincie Utrecht te gast bij de Golfbaan Kromme Rijn in Bunnik voor een kennissessie over de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ (WAB).

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking getreden. Deze wet brengt wijzigingen met zich mee voor onder andere het ontslagrecht en flexibele arbeidsrelaties. Hiermee wil het kabinet een nieuwe balans creëren tussen baanzekerheid en kansen op de arbeidsmarkt. Enerzijds moet het voor werkgevers aantrekkelijker en minder risicovol worden om werknemers een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. Anderzijds moet er voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of werknemers werkzaam binnen de flexbranche meer perspectief op zekerheid ontstaan.

Tijdens de bijeenkomst heeft Myrthe van den Heuvel, Senior Advocaat Arbeidsrecht bij Pellicaan Advocaten N.V. in Utrecht, de regelgeving, knelpunten en actualiteiten van de WAB toegelicht. Zo  werden de ondernemers nader geïnformeerd over de deelaspecten en begrippen: ketenregeling, proeftijd, cumulatiegrond, transitievergoeding, oproepovereenkomst, definitie payrollovereenkomst en premiedifferentiatie. Aan de hand van een checklist konden de aanwezige ondernemers bekijken of hun onderneming klaar is voor de WAB, die net enkele weken in werking is getreden.

Al met al een leerzame en interessante bijeenkomst over de knelpunten voor ondernemers en de actualiteiten rond de WAB.

Voor meer informatie over de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ zie hier het Infoblad van VNO-NCW en MKB-Nederland.

en zie ook: www.werktdewabvoorjou.nl.

Door | 20-02-2020 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *